naar de startpagina
start vluchtkalender uitslagen contact

Kroniek - Astere Vergotte

Mijn hok, duiven en alles er om heen (55)

woensdag 2 november 2011
 

De meeste duiven hebben stilaan hun nieuw kostuum aan, de kwekers zijn totaal uitgeruid en de oude vliegduiven hebben hun laatste of zeker voorlaatste pen gelost. Van de verduisterde jongen zijn er die reeds hun laatste pen ruiden maar anderen hebben er nog 2, als alles zo verder evolueert zal eind november de ganse ploeg uitgeruid kunnen gekoppeld worden. De kwekers werden ondertussen op Matador winter-rust mengeling geplaatst, de eerste dagen lusten ze het niet, de ongepelde granen genieten niet hun voorkeur maar het is de liefhebber die hier kordaat moet optreden, niet alles opgegeten, geen bijkomend voer verstrekken. De vliegduiven krijgen nog steeds hun Rui-mengeling en alle nodige supplementen.

De vraag naar kweekduivinnen is terug helemaal in, ik begrijp het soms niet, wie nieuw bloed wil bijhalen zoekt steeds duivinnen, ik krijg de indruk dat goede duivers voor sommige liefhebbers niet noodzakelijk zijn, nochtans kan ik op mijn hok de super vererving van duivers aantonen, kwekers als "De Harley", "Den Arend", "National Baron", "Kawazaki" enz... bewezen hier overduidelijk dat zij een zeer belangrijke rol spelen in de voorplanting en vererving van hun kwaliteiten naar hun nazaten toe. Duivers uit deze stamduivers moeten niet onderdoen voor hun zussen zeker wat kweekwaarde betreft. Het is jammer te moeten vaststellen dat hier een aantal prachtige duivers vertoeven die van het beste afstammen en er bijna geen vraag naar is of gaan we naar een tijd dat alles via internet moet aangeboden worden? Ik verkies nog steeds iets eerst te kunnen bekijken en dan te beslissen als ik iets aankoop, ik heb er reeds meermaals over geschreven, aangeboden duiven op het internet, moet je met het nodige korreltje zout nemen, indien er prestaties bij vermeld worden sta je reeds een stap verder, maar voor de rest is de kans groot dat je een mooie pedigree koopt, trouwens duiven van 3 - 4 jaar die nu te koop aangeboden worden, wees nu toch eens eerlijk met uzelf, ga jij uw beste kweker van deze leeftijd verkopen?? Je mag zelf antwoorden. Maar ze worden zo mooi voorgesteld en gefotografeerd en je hebt nog een extra kweekduif nodig dus dan maar een bod plaatsen, veel kans terug een ontgoocheling rijker te zijn. Nochtans een verwittigd man (zou) is er twee waard.

Deze week vielen de kampioenschappen in de brievenbus van onze Aalterse vereniging, ik mag 4 ereprijzen gaan afhalen en eindigde 4 x als 1e in een kampioenschap, het kon slechter, maar wat mij deze week nog meer verheugde waren 2 email berichten die ik mocht ontvangen, ik wil ze u niet onthouden, hier steekt geen publiciteit achter, ik vermeld ze enkel ter info, toch mijn dank aan Gilbert & Steven voor hun eerlijkheid en openheid.

 

Email 25/10

Astère,mijn naam is Waterschoot Gilbert uit Lokeren en ik heb deze duif (06-4060774) enkele jaren geleden bij U aangekocht, tot nu toe mag ik zeggen dat hij ieder jaar goeie regelmatige prijsvliegers gaf,dit vanaf Quievrain tot toch wel de 500 km,maar dit jaar heb ik er door pech maar ene van kunnen kweken, maar 't is een speciale, hij is zo tam dat ik soms denk dat hij een hondje is, overal gaat hij met mij mee en een robberke vechten is 't liefste dat hij doet, nu zit hij op het weduwnaarshok, er zijn maar 6 plaatskes maar kom niet aan zijne bak, daar is hij van de eerste dag ingekropen en krijg er hem maar uit, ik heb hem dit jaar 12 keer Quievrain laten vliegen waarvan 2 gemist, ene bij heel slecht weer, dit heeft hij gevlogen; 1/142-1/263-3/233-5/426-10/342-43/381-51/322-61/358-72/197en124op447

groetjes  Gilbert.

Email 26/10

Astere,
Met veel plezier kan ik u melden dat Saartje 740/11 asduif halve fond Meetjesland is geworden.
Saartje is natuurlijk ook 50% Vergotte bloed. In de afstamming van bijna al mijn betere duiven zitten er Vergotte duiven in!
Alvast bedankt daarvoor. In bijlage pedigree en uitslagen Saartje.
 
vr gr Steven Verhoye

Tot volgende maal,

Astere

http://www.everyoneweb.com/vergotte

email: pigeons.vergotte@gmail.com

 

Overige artikels

» lees alle artikels
 
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (einde) vrijdag 15 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (275) vrijdag 1 januari 2016
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (274) maandag 28 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (273) vrijdag 18 december 2015
» Mijn hok, duiven en alles er om heen. (272) vrijdag 11 december 2015

 

Reclame

Sponsors

Trudo FondClub
St-Truiden

klik voor meer info