Duivenhappening t.v.v. Sint-Gerardus (Diepenbeek) en Een Hart voor Limburg

  • 20 mei 2015

Vierde en laatste internationale duivenhappening t.v.v. Sint-Gerardus (Diepenbeek) en
Een Hart voor Limburg
 

 

Na drie edities een tussentotaal van 293.700 euro
door verkoop duiven en sport/kunstitems

 
 
DIEPENBEEK – Op pinkstermaandag 25 mei vindt de vierde en laatste internationale duivenhappening ten voordele van het Sint-Gerardusinstituut / EHvL plaats.
Het instituut is een school die plaats biedt aan een 160-tal kinderen, van kleuter tot middelbaar onderwijs, met een motorische handicap. In 2006 werden de oude, schamele, prefabgebouwen platgewalst en werd een heuse nieuwbouw opgetrokken. Deze uiterst moderne nieuwbouw voldoet aan de broodnodige behoeften die deze kinderen verdienen. Klasjes en praktijkruimten op maat, met aandacht voor ieder individu.
 
Nieuwbouw: 9 miljoen
 
Deze nieuwbouw heeft een kostenplaatje van 9 miljoen euro. Twee derde van dit bedrag, 6 miljoen euro, wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid.
De laatste schijf van 3 miljoen euro dient door de instelling zelf gefinancierd te worden.
Naast de traditionele spaghetti- en kienavonden kan men sinds 2006 rekenen op de duivenliefhebbersgemeenschap in samenwerking met het streekfonds Een Hart voor Limburg om deze financiële last te dragen.
 
Blauwe geschelpten, sport- en kunstitems voor het goede doel: 293.700 euro!
 
Onder impuls van de familie Herbots, een gerenommeerde Belgische duivenliefhebbersclan, begonnen Raf en Filip Herbots (vader en grootvader van Dries, die enkele weken na de derde Happening plots overleed en hier naar school ging) een internationale duivenhappening in 2006. Dat de mondiale duivenmelkers het hart op juiste plaats dragen voor diegene die het moeilijker hebben in onze maatschappij, bewijzen de succesrijke edities van o.a. Actie Zorgenkind en de Kom op Tegen Kanker-vlucht.
De eerste editie, met heel wat (inter-)nationale topduiven en sport- en kunstitems, overtrof de stoutste dromen van de initiatiefnemers en van de instelling: 63.000 euro kon worden overgemaakt.
Zo’n succes verdient een vervolg. In 2009 werd op het einde van de verkoopsdag afgeklopt voor een totaal van 85.700 euro! Een meer dan geweldig tussentotaal van 148.700 euro. Een fenomenaal resultaat werd geboekt in 2012. Toen werd maar liefst 145.000 euro vergaard door de verkoop van steunkaarten, topduiven, sport- en kunstitems. De balans staat nu op 293.700 euro!
 
Komende Pinkstermaandag vindt de vierde editie plaats. Zowel de kinderen van deze school, als de organisatie kijken reikhalzend uit naar deze dag. Zo worden er een 64 – gratis geschonken – tópduiven per opbod verkocht. Hiernaast zijn er 41 kunst- en sportitems die geveild worden: gesigneerde wieler- en voetbaltruien, een outfit van Bart Swings, bokshandschoenen van Delfine Persoon, kunstwerken van Pim Smit en Jan Latinne, …
Kortom, iedereen die naam en faam heeft, schonk met gulle hand een item voor dit goede doel!
 

“Ons opzet is om er een heus feest van te maken mét een mooie opbrengst,
dat zou onze Dries gewild hebben.
Hij was enorm trots op deze Happening.” (familie Herbots)


Niet alleen de items en de duiven kennen een internationaal karakter. Zo zullen er ook tal van buitenlandse (duiven-)gasten de dag kleuren. “Misschien zelfs iemand van de Qatarese Sjeikfamilie die met de duiven speelt”, klinkt het geheimzinnig…
 

Wij hopen dat uw medium kan berichten over deze Happening,
of dat wij u mogen verwelkomen.

 

Wanneer:
Pinkstermaandag 25 mei 2015
 
Waar:
Sporthal Provinciale Secundaire School Diepenbeek
Stationsstraat 36, 3590 Diepenbeek, België
Klik hier voor kaart
 
Deuren:
14u00
  
Inkom:
10 euro ->  all-in -> gratis drank en versnaperingen
(bier, frisdranken, koffie, broodjes, taart, …)
 
Voorbieden duiven, sport- en kunstitems via
www.herbots.be
 
Doorlopend animatie voor jong en oud

Medewerkers van de media kunnen -gratis- inkomkaarten bekomen,
graag aanmelden bij Raf Herbots +32 (0)475 24 65 89
 
 
Voor meer informatie over deze internationale duivenhappening kan u terecht bij
Raf Herbots
Attenhovenstraat 1 – 3806 Velm (Sint-Truiden)
+32 (0)475 24 65 89
raf.herbots@telenet.be
www.herbots.be