Lossingsinfo Momignies 16/06/2012

  • 16 juni 2012
Lossingsinfo over Momignies zorgt vandaag voor wrevel bij de de liefhebbers.
 
Vandaag zaterdag werd er gelost in Momignies – Vlaams Brabant sector 2 en 3.
Niets aan de hand want de duiven zijn mooi volgens de regels gelost, maar de info op teletekst liet op zich wachten.
Om 10u stond er voor Momignies slecht weer genoteerd en de duiven werden nog niet gelost.
Groot was de verbazing toen menig liefhebber om 11u opnieuw ging kijken want toen waren de duiven reeds los om 9u45 – sector 2 en 10u – sector 3.
Wetende met een sterke wind van achteren dat ze maar een uurtje nodig hebben om thuis te komen was de paniek groot, vlug nog de klokken insteken, vensters of spoetnikken open enz en ja de duiven waren er al om 11u04.
Tot zo de gelukkige liefhebber, maar voor de liefhebbers die niet juist om 11u hadden gekeken of degene die niet thuis waren was de schade groot.
Duiven die niet geklokt waren omdat de klokken niet aan stonden, duiven die bleven rondvliegen omdat ze niet binnen konden,  jongen en oude door elkaar, dus niet de ideale leerschool voor de jongen als het hun eerste vluchtje was.
Ik kan er van meespreken want ik keek pas om 11u05 naar teletekst, dan nog 500m in sneltempo naar mijn hokken en daar aangekomen was mijn rampenplan ( of had ik er geen ? ) in voege. Geen enkel duif die binnen kon en dus klok ik maar alles tesamen om 11u08 en 11u09.
Wat is er nu juist misgelopen?
Van een liefhebber kreeg ik de info dat er rond 10u10 – 10u15, want hij wist het niet meer juist, een aanpassing is gekomen dat de duiven wel los waren en dit wel met mooi weer.
Ons weer in België is nu wel niet het standvastigste, maar op 10min tijd van slecht weer naar stralend mooi is zeker niet mogelijk.
Conclusie is eigenlijk dat de lossingsverantwoordelijke of de lossers zelf de info veel te laat op teletekst hebben geplaatst.
Is het hun taak niet om de liefhebbers de juiste info door te geven en dit op het juiste tijdstip?
 

Wat vandaag een gewone lossing moest worden is voor enkele liefhebbers uitgedraaid op een regelrechte ramp