Midweekzesdaagse Mol-Meerhout

  • 31 mei 2014

Sensationele midweekcompetitie vanuit Momignies!!!

&nbsp

Voor het eerst in de geschiedenis van de Molse en Meerhoutse duivensport, worden er dit jaar op woensdag&nbsp, 6 midweekprijskampen ingericht tijdens de maanden mei, juni en juli&nbsp(zie affiche). Na een goed georganiseerd overleg tussen de beide besturen werd&nbsp besloten om de handen in elkaar te slaan, beter samenwerken dan mekaar de loef af te steken. Het moet een uniek gebeuren worden om het snelheidspel in onze regio te promoten, om ook de vitessespeler zijn moment van eer en glorie te gunnen waar hij recht op heeft.

Om deze competitie te ondersteunen werd met vereende krachten een reeks sponsors gevonden, zodat het fantastische bedrag van 6000 euro&nbsp aan gratis prijzen, zonder inleggelden ter beschikking &nbspkan gesteld worden. Volgende sponsors verleende hun medewerking : duivenvoeders VANROBAEYS – CORSENDONCK &nbspbier – restaurant ALAUDA – bloemen BERGHMANS&nbsp &nbspDUIVENSPORT BELGIE R.Hendrickx – restaurant HET VERLOREN RUND – dranken DE BIERBRON – FOETS DESIGN – restaurant SESSIBON – AWS POOLS &nbspM. Sterckx – BRICON – hobbycenter GEUKENS – restaurant LA GHIRONDA – bakker VERLOOY – frituur DE FRIGANT – &nbspgraanhandel WIM CEUSTERS – pralines BERGHMANS – restaurant DE REPERTOIRE – verfijnde keuken TEN HUIZE FOETS – IJS ANITA – hobbyshop VAN TILBURG – DE TEMPELIER – waarvoor onze hartelijke dank.

De prijsverdeling is al dusdanig opgesteld dat zowel de kleine als grote liefhebber aan zijn trekken komt.&nbsp Zowel bij de jonge als oude duiven worden &nbspgratis&nbsp prijzen verspeeld&nbsp in waardebons met een&nbsp waarde van&nbsp 75 – 50 – 25 euro, aangevuld met 48 zakken duiven eten, enz.&nbspOok de prijzenpot van de resp. eindklassementen is meer dan de moeite waard. En niet te vergeten, de pechvogelprijs.

Het ganse gebeuren zal&nbsp wekelijks via de bekende duivenmedia worden opgevolgd, met verslag en foto- materiaal.&nbsp En om het allemaal een beetje gezellig te maken&nbsp kan iedere deelnemer tijdens &nbsphet inkorven bij een frisse pint genieten van een gratis hamburger.

Het hoogtepunt van deze happening zal zeker de laureatenhuldiging zijn op 27 juli in het lokaal van de Vlugge Vlieger Mol-Millegem. Tijdens deze prijsuitreiking, zullen de winnaars van de asduiven ,&nbsp dag-, &nbspclub- en eindklassementen in de bloemetjes worden gezet en hun prachtige geldprijzen en waardebons in ontvangst kunnen nemen. Terwijl de ganse familie kan genieten van een gratis barbecue en feestelijk dessert. &nbspAls afsluiter zal een onschuldige hand nog een aantal waardebons ( 300 euro ) verloten&nbsp onder de aanwezigen.

Alle info en het volledige reglement liggen ter inzage in beide lokalen.&nbsp&nbspDe wedstrijddata zijn:

28 mei – 9 juli&nbsp – 16 juli&nbsp te Meerhout&nbsp&nbsp&nbsp en&nbsp&nbsp 4 juni – 11 juni – 25 juni te Mol-Millegem. Als speelstraal wordt deze van het samenspel De Oostgrens gebruikt, t.t.z. alle liefhebbers van de (deel)gemeenten Mol, Meerhout, Geel, Balen, Dessel, Veerle, Vorst, Eindhout, Herselt, Lommel, Oostham, Kwaadmechelen, Hechtel, Leopoldsburg en Tessenderlo. Vooral veel succes toegewenst aan alle deelnemers.

Verbroedering Meerhout&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp De Vlugge Vlieger&nbsp&nbspMol-Millegem

secretariaat 014/308311&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp secretariaat&nbsp&nbsp 014/309241

Midweekzesdaagse Momignies – Vlucht 1.

Start in mineur

Deze nieuw opgestarte organisatie van de lokalen Mol Millegem en Meerhout kende niet de gedroomde start die iedereen verhoopte. De weergoden werkten wat tegen. Het regende pijpenstelen de&nbsp ganse dag van inkorving en de voorspellingen voor de volgende dagen waren ook niet zo positief&amphellip Neem daarbij de desinformatie die in bepaalde middens werd verspreid, logisch toch dat heel wat liefhebbers eieren voor hun geld kozen. Het mag dan ook een wonder heten dat er nog een kleine 500 duiven ingekorfd werden.

Die ochtend van 28 mei was het in de regio zwaar betrokken maar in de loop van de voormiddag klaarde het enigszins op. Om 12 u. kregen de duiven de vrijheid. De zichtbaarheid was goed maar het bleef meestal zwaar bewolkt. Elders op de vluchtlijn zijn de vliegomstandigheden wellicht veel slechter geweest. Vooral de jonge duiven kwamen er slechts met mondjesmaat door &nbspen hun wedstrijd stond ruim twee uur open. De oude duiven hadden er schijnbaar minder last van, ervaring wellicht, en op een kwartier waren in deze categorie de prijzen verdiend.

Ren&eacute Engelen (Balen-Hulsen) won het pleit bij de oude duiven en had ook de snelste duif van deze vlucht. Ook de rest van zijn ingekorfde duiven deden het voortreffelijk en waren binnen de prijzen thuis. 4/4 en Ren&eacute was dan ook de eerste om zijn klok te laten lichten. De duiven van Fran&ccedilois Sterckx (Meerhout) zijn al enkele weken in goede &nbspdoen, na een mindere seizoenstart. Ook nu stelden ze hun baasje niet teleur. Vier prijzen in de top-10 op 2-3-6-9-&amphellipen een degelijke 6/10.&nbsp Jos Adami klokte er ook 2 van de 6 in de top-10 op 7 en 8 en toen gaapte de grote leegte! August Claes (Zittaart) met een 4/7 en de waarborg in de pocket kon zich nog enigszins verzoenen&nbsp met de situatie.

Bij de jonge duiven was het al kommer en kwel. Wellicht waren &amprsquos avonds net de helft van de jonge duiven thuis wat resulteerde in heel wat lege plaatsen op de hokken. Gelukkig een heldere lucht de volgende morgen zodat nog menig duifje zijn hok kon terugvinden. En weer of geen weer&amphellip toch zijn er altijd uitzonderingen. Jos Vermeulen (Meerhout) wint de wedstrijd bij de jonge duiven, nee beter nog, hij bezet de eerste vier plaatsen. Vier duiven binnen de 14 sec. en scoort verder 1-2-3-4-9-13-19-20-37-52-53-54-57-59-60-&amphelliptot een voortreffelijke (gezien de omstandigheden) 30/56. Rudy Lemmens (Meerhout), nooit om een uitspraak verlegen, verbaasde vriend en vijand met een knappe 7/9 en alles thuis toen hij van het lokaal terugkeerde!!! Fran&ccedilois Van Saet had zijn seizoensdebuut wellicht anders voorgesteld maar staat toch mooi 4x in de top-20 op 7-8-14-16-&amphellip(8/19). Jos Machiels (Meerhout) pakt twee vroege duiven op 6 en 10 en toen &amphellip lang wachten en niets meer. Er gebeurden merkwaardige dingen. Gebr. Vannuten (Mol) pakken hun eerste 6 duiven op een goeie minuut&nbsp en voor de volgende 6 hebben ze dan een uur nodig. De gewaarborgde M/P van 10/10 werd met de laatste prijs gewonnen door het team Van de Weyer Ren&eacute. Of dat het leed wat kon verzachten is natuurlijk een andere vraag! Niet getreurd echter, woensdagen 4 juni en 11 juni zijn er al herkansingen, ditmaal telkens inkorven te Mol-Millegem. (CM)&nbsp &nbsp