Midweekzesdaagse Mol-Meerhout

  • 23 mei 2015

Voor het eerst in de geschiedenis van de Molse en Meerhoutse duivensport werden er in 2014 op woensdag , 6 midweekvluchten ingericht tijdens de maanden mei, juni en juli vanuit Momignies. Met bijna 7000 duiven en 120 liefhebbers in competitie mocht men van een enorm succes spreken. Ook in 2015 gaan de Vlugge Vlieger Mol-Millegem en Verbroedering Meerhout opnieuw deze midweekcompetitie organiseren. Hier en daar werd er wat gesleuteld aan het concept van vorig jaar maar het basisidee blijft hetzelfde. Het moet een uniek gebeuren worden om het snelheidspel in onze regio te promoten en om ook de vitessespeler zijn moment van eer en glorie te gunnen waar hij recht op heeft.

De prijzenpot werd opgetrokken naar ± 6500 euro gratis prijzen, zonder inleggelden.

Er is voor de zes vluchten oude en jonge duiven een dagklassement twv ± 1000 euro voorzien.  Verder is er een driedaagsklassement in elke categorie te Meerhout en te Millegem.  Ook het asduivenklassement oude en jonge duiven over de zes vluchten werd weerhouden met voor de winnaars een 186-delig waardevol gereedschaptrolley Mannsberger  twv  350 euro elk. En als klap op de vuurpijl twee prachtige smart TV’s voor de resp. winnaars van het zesdaagseindklassement bij de oude en jonge duiven. Dit alles wordt aangevuld met prachtige naturaprijzen en waardebons en natuurlijk de niet te versmaden … pechvogelprijs.

 

Het ganse gebeuren zal  wekelijks via de bekende duivenmedia worden opgevolgd, met verslag en foto- materiaal. Hoogtepunt van deze happening zal zeker de laureatenhuldiging zijn op 30 augustus 2015 om 17.00u.te Meerhout. Tijdens deze prijsuitreiking, zullen de winnaars van de asduiven ,  dag-,  club- en eindklassementen in de bloemetjes worden gezet en hun prachtige prijzen in ontvangst kunnen nemen.  Als afsluiter eindigen we die avond met een gratis aanwezigheidstombola twv 500 euro.

Volgende sponsors verleenden hun medewerking aan deze midweekzesdaagse: duivenvoeders VANROBAEYS – CORSENDONCK  bier – restaurant ALAUDA – bloemen BERGHMANS  –  DUIVENSPORT BELGIE R.Hendrickx – brasserie BELLE VUE – dranken DE BIERBRON – FOETS DESIGN – fresh food VAN LOMMEL – AWS POOLS  M. Sterckx – BRICON – hobbycenter GEUKENS – restaurant LA GHIRONDA – bakker VERLOOY – frituur DE FRIGANT –  graanhandel WIM CEUSTERS – taverne WESTHOEK – bistro CARELLO – verfijnde keuken TEN HUIZE FOETS – IJS ANITA – BEYERS granen – DE TEMPELIER – waarvoor onze hartelijke dank.

Alle info en het volledige reglement liggen ter inzage in beide lokalen.  De wedstrijddata zijn:

27 mei – 8 juli  – 15 juli  te Meerhout    en   3 juni – 10 juni – 24 juni te Mol-Millegem. Speelstraal: alle liefhebbers van de (deel)gemeenten Mol, Meerhout, Geel, Balen, Dessel, Veerle, Vorst, Eindhout, Herselt, Lommel, Oostham, Kwaadmechelen, Hechtel, Leopoldsburg, Tessenderlo, Westerlo en Retie. Inkorven telkens dinsdag van 18.00 u. tot 20.00 u. Vergeet de inentingspapieren niet!  Los woensdag vanaf 08.00 u., oude en jonge duiven samen. Waarborg jonge duiven M/P v. 10/10 en oude duiven M/P v. 2/2.  Vooral veel succes toegewenst aan alle deelnemers.