Overlijden Filip Herbots

  • 1 december 2022

Filip Herbots is heengegaan

01 Dec 2022

Filip… de mentor van de familie Herbots is gisteren van ons heen gegaan. Met een sigaret als “laatste wens” heeft hij afscheid genomen van zijn kinderen, kleinkinderen en dichte familie. Bewust koos hij om de weg richting vrouw Jacqueline en kleinzoon Dries in te slaan.

Filip was zonder enige twijfel een van de pioniers van de huidige duivenhandel. Hij had in feite maar een gouden regel en dat was “hard werken”. Een advies dat hij tot zijn laatste dagen aan iedereen gaf. Zelf werd Filip dikwijls omschreven als een “duizendpoot”. Om zijn ouders te plezieren behaalde Filip een diploma als onderwijzer. Na zijn studies gaf hij les aan dove kinderen in Ukkel, maar voor de klas staan was niet echt zijn ding. Samen met zijn schoonvader ging hij varkens opmesten, daarna begon hij een groothandel in fruit en uiteindelijk kwam hij terecht op het secretariaat van de Katholieke Industriële Hogeschool Limburg alwaar hij diensthoofd werd. In 1966 trouwde Filip met zijn grote liefde Jacqueline en werden ze de fiere ouders van vijf kinderen: Jo, Raf, Miet, Tom en Lize.
Filip had “zakendoen” in zijn vingers en door toeval kwam hij begin jaren ’80 in de duivenhandel terecht. Dag en nacht stond hij klaar voor iedereen, waarschijnlijk was dit wel de hoeksteen van een geslaagde carrière.  Het resultaat van al zijn noeste arbeid is ondertussen door iedereen in de internationale duivenwereld meer dan gekend.
Maar naast zakenman was Filip vooral een duivenliefhebber. Zijn respect voor zijn gevleugelde vrienden was enorm en zijn bewondering voor echte toppers was ongekend. Wie ooit het geluk gehad heeft om met hem over de duiven te praten zal dit zeker en vast beamen.

Filip…de herinneringen aan u als mens zullen we altijd koesteren. Ludiek wanneer het kon en kordaat wanneer het nodig was! De fierheid waarmee u over uw kinderen en kleinkinderen sprak is zelden gehoord en zal u steeds blijven sieren.

Rust in vrede