Voorstelling Claeskens Eddy

  • 3 oktober 2011

Voorstelling kandidaat mandataris Vlaams Brabant –  Eddy Claeskens

 

Mijn naam is Eddy Claeskens, 54 jaar, woon in Kortenaken en ik was reeds actief als mandataris in Vlaams Brabant van 2002 tot 2008.

Momenteel ben ik lid van de nationale promotiecommissie KBDB, ben bestuurslid van de vereniging " De ware liefhebbers Geetbets  en  speel vooral snelheid.

Enkele punten waar ik werk wil van maken :

 

1   Interprovinciale akkoorden pas afsluiten na de algemene vergaderingen van elke provincie ipv eerst interprovinciaal iets te beslissen en dan de betrokken maatschappijen voor een voldongen feit stellen wat betreft lossingen. Hierdoor kan er veel ongenoegen vermeden worden.

 

2   Per provincie de samenspelen bevorderen, eventueel in samenwerking en opvolging van de KBDB.

 

3   Nationale vluchtkalender:

Voorstander van één  zware ½ fondvlucht en één fondvlucht per weekend en dus geen bijkomende provinciale of interprovinciale vluchten. Het duivenaantal op de vluchten kan hierdoor enkel maar toenemen, wat toch zorgt voor een mooiere uitstraling van de duivensport.

 

4   Dubbelingen:

Iedereen is vrij om te dubbelen en indien verplicht geen bijkomende kosten aan te rekenen in de portkosten.

Vb. Nationaal worden de portkosten aangerekend en verder geen kosten meer voor provinciaal, interprovinciaal enz….

 

5   Duivensport meer leven  inblazen:

Ik was actief bij het opstarten van het duivenproject in de school “ De Wijsneus “ Oplinter en zorgde ondermeer  voor de regeling tot het bekomen van hun duivenhokje via de nationale promotiecommisie.

Nu nog steeds steun ik dit project ten volle.

 

Meer gebruik maken van de media zoals lokale tv, internet, duivenbladen…

 

De beginnende duivenliefhebbers de nodige steun geven, zowel  financiëel als op informatief gebied.

Vb. Er zijn zeker en vast liefhebbers te vinden die beginnelingen willen begeleiden in hun opstart door enkele eitjes of  duifjes te schenken en hen nadien verder willen blijven opvolgen.

 

De liefhebbers die er nu nog zijn proberen te behouden en dat ze niet uit moedeloosheid afhaken. Dus luisteren naar hun ongenoegens, hun vragen en eventueel hun voorstellen, want ook bij de kleine liefhebbers zitten er vele die groot zijn.

 

6   Verder wens ik te benadrukken dat, indien gekozen als provinciaal mandataris de gehele provincie Vlaams Brabant  belangrijk is en niet enkel mijn eigen regio, dus samenwerken is de grote boodschap.

 

Eddy Claeskens

Struikstraat 3

3470 Kortenaken

0496/722.332